donderdag 4 december 2014

expo Paul Hošek 06-12-2014 tot 03-01-2015

Fotograaf en filmmaker Paul Hošek (Den Haag, 1954) is van Tsjechische afkomst. Hij begon zijn carrière 1978 als assistent van de iconische, experimentele filmmaker Frans Zwartjes in wiens films hij tevens als acteur optrad. Vervolgens is hij les gaan geven op de kunstacademie Psychopolis in Den Haag.
In 1984 maakte Paul Hošek zijn debuut als regisseur met de omstreden speelfilm Barcode. In 1986 verruilde hij Den Haag voor Rotterdam. Sinds die tijd werkt hij als internationaal bekroond producent van documentaires als The Master and his pupil voor onder meer de publieke omroepen.
Sinds 2013 richt Paul Hošek zich weer op zijn eerste liefde: de fotografie. Hij heeft inmiddels een eigenzinnige, onnavolgbare documentaire stijl ontwikkeld. In dat jaar had hij een succesvolle expositie in Kunstcafé Gommers. In 2014 werd hij geselecteerd voor de Artfair Rotterdam en had hij een expositie bij Galerie Kralingen. Nu, in december pakt Paul Hošek dubbel uit! Allereerst op 6 december met een expositie in wederom Kunstcafé Gommers en iets verderop, met een expositie Bij Loes Delfshaven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten